زرشک پلوبا مرغ شکم پُر :
مرغ شکم پر یکی از غذاهای مجلسی و بسیار پر طرفدار در جهان است که در کشور عزیزمان ایران هم از محبوبیت زیادی برخوردار است. این غذای خوشمزه را با روشها و مواد متفاوتی میتوان طبخ کرد ، در این آموزش یکی از کامل ترین رسپیهای مرغ شکم پر را آماده کرده ایم.
مواد لازم برای مرغ شکم پر
-
- مرغ متوسط 1 عدد
- پیاز متوسط 3 عدد
- سیر 4 حبه
- سبزی معطر(گشنیز، جعفری، شنبلیله و پونه) 200 گرم
- رب انار 4 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- مغز گردو خرد شده 100 گرم
- سیب سبز خرد شده(در صورت تمایل) 1 عدد
- زرشک 1/2 پیمانه
- کشمش 1/2 پیمانه
- آلو خورشتی و آلو جنگلی از هر کدام 6 عدد
- دارچین به مقدار لازم
- فلفل به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- آبلیمو تازه مقداری
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- هویج 1 عدد
- سیب زمینی 1 عدد
- روغن به مقدار لازم
- کره به مقدار لازم
طرز تهیه :
مرغ کامل را شسته و داخل شکم آن را تمیز کنید.
زردچوبه ، فلفل سیاه، نمک و ادویه مرغ هر کدام یک قاشق چایخوری را مخلوط کرده و به اطراف مرغ زده و آن را مزه دار کنید.
٢ عدد پیاز را به صورت خلالهای درشت خرد کرده ، در روغن تفت دهید و به آن کشمش ، گردو ( خرد شده ) ، رب انار و شیره خرما ( یا دو قاشق شکر ) اضافه کنید ، حرارت را کم کرده تا کشمشها نسوزند. ( ١٠ دقیقه کافی است).
مواد میانی را بعد از سرد شدن در شکم مرغ بریزید.
تمام قسمتهای پوست مرغ که پارگی دارد ( با نخ دندان و سوزن تمیز ) بدوزید.
گردن مرغ را خم کرده و از همان قسمت بالا که حفره دارد وارد شکم کرده و پوست بالای گردن را بدوزید و همچنین بعد از ریختن مواد به داخل شکم مرغ آن قسمت را با حوصله بدوزید.
٤ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی ، ٢ قاشق غذا خوری سس گوجه فرنگی ، کمینمک و فلفل و ادویه مرغ ، ٢ قاشق غذا خوری روغن مایع را با یک تا دو لیوان آب خوب مخلوط کنید .
مرغ را در قالب تفلون گذاشته وسس اماده شده را روىانبریزید تا مرغ کاملاً به سس اغشته شود. و به مدت ٤٥ دقیقه در دمای ١٧٠ درجه در فربگذارید، هر ١٥ دقیقه یکباربا قاشق از سس درون قالب بروى مرغ بریزید وآن را برگردانید و مجدداً سس بریزید.
زمان سرو با برس از همان مایه روی مرغ بزنید و در ظرف سرو خود بگذارید.
حتی زمانی که در ظرف سرو گذاشتید دوباره سس بزنید .( با برس)
دو تا ران مرغ را قبل از گذاشتن در قالب به هم نزدیک کرده و با نخ میبندیم تا خوش فرم شود.
منبع: foodpad2.wordpress.com