دستور تهیه خورش کنگر مرغوب
خورش کنگر یکی از انواع خورشهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که به عنوان یک خورشت فصلی شناخت میشود. خورش کنگر علاوه بر اینکه طعم و عطر بسیار خوبی دارد به دلیل وجود کنگر فواید بسیار زیادی هم برای بدن دارد.
مواد لازم خورش کنگر
- نعنا 50 گرم
- کنگره 600 گرم
- جعفری 150 گرم
- پیاز متوسط 2 عدد
- لیمو عمانی 2 عدد
- روغن مایع به اندازه کافی
- گوشت خورشتی 400 گرم
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
آموزش درست کردن خورشت کنگر
گیاه کنگر
کنگر گیاهی خاردار با ساقههای ضخیم میباشد که از آن در تهیه خورشتها و سوپ نیز استفاده میشود که بر اساس برخی از طبعها گیاهی خوشمزه به شمار میآید که ارزش غذایی نیز دارد.
تاریخچه گیاه کنگر : این گیاه نخستین بار که کشف شد در کشور اتیوپی بود که بعدها در بسیاری از نقاط دیگر جهان پرورش یافت.
طرز تهیه خورش کنگر
گوشت را به مقداری زردچوبه آغشته کنید و در روغن سرخ کنید ، بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد مقداری آب جوش داخل ظرف گوشت بریزید و بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
کنگرها را هم در مقداری روغن سرخ کنید ، بعد از نیم پز شدن گوشت ،کنگرهای سرخ شده را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید گوشت و کنگر کنار هم پخته شوند و در حین پخت فلفل و نمک را هم به آنها اضافه کنید.
رب گوجه فرنگی و آبغوره را هم به همراه غوره به خورشت اضافه کنید و در آخر پیاز داغ ، دارچین و زعفران را داخل خورشت بریزید و بعد از اینکه خورشت جا افتاد آن را از روی حرارت بردارید و در کنار برنج سفید سرو کنید.
اگر غوره شما تازه بود آبغوره کمتری را داخل خورشت بریزید.
کنگر اصلی ترین ماده غذایی خورشت کنگر چه خواصی دارد ؟
استفاده و مصرف مکرر کنگر باعث افزایش کارایی و بهبودی بخش گوارش میشود.
تقویت قلب نیز از جمله دیگر خواص کنگر میباشد.
گیاه کنگر خاصیت دیگری نیز که دارد ادار آور بودن آن میباشد.
چه کسانی کنگر نخورند ؟
کسانی از ناراحتیهای کلیوی و مشکلات کبد رنج میبرند در مصرف گیاه کنگر پرهیز نمایید.
همچنین بخوانید:
خورش کنگر جزو انواع خورش میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد.
خورش کنگر را میتوانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد.
فواید کنگر
فصل بهار پر از نوبرانه است، از جمله نوبرانههای فصل بهار کنگر است که دارای خواص درمانی زیادی است.
عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگها مفید بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بی اشتهایی، تهوع ، اسهال خفیف یا یبوست ، نارسایی کبد ، دفع مزمن آلبومین و کم خونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت میکند.
کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگهای خاردار و ساقههای ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به صورت خام در سالاد استفاده میکنند